Modern-Jazz

In de Moderne jazz les komen elementen uit de jazzdans en moderne dans samen: de organische bewegingsstijl uit de moderne dans wordt gecombineerd met de ‘groove’ uit de jazzdans.

Het kenmerkende van jazzdans is het dynamische karakter: swingend, ritmisch en uitdagend. Muziek speelt hierin een belangrijke rol. Ik gebruik muziek die varieert van jazz/r&b tot pop/rock en house. Hierdoor is de moderne jazz les zeer gevarieerd. Ik wil jullie kennis laten maken met Lyrical jazz, Modernjazz, Streetjazz & showmusical dans. Tevens wil ik in deze les werken aan kracht, souplesse, houding, coördinatie, conditie, presentatie en muzikaliteit. Dit alles verwerk ik in swingende oefeningen, danscombinaties en choreografieën. Het is belangrijk om in je eigen tempo je gevoel voor ritme, groove, kracht en souplesse te kunnen ontwikkelen. Daarom staat persoonlijke aandacht en individuele begeleiding voorop. 

Hoe ziet deze les er uit:
De les begint altijd met een warming-up om alle spieren los te maken. Daarna werken we aan de jazz- en moderne danstechniek door middel van oefeningen en bewegingen op de plaats, op de grond en door de ruimte.

De belangrijkste kenmerken van de jazztechniek zijn ritme, coördinatie, isolaties en heup- en bekkenbewegingen. In de laatste 30 minuten  van de les gebruiken we de behandelde techniek voor het instuderen van een danscombinatie. Die danscombinaties kunnen variëren in verschillende stijlen. Er wordt gedanst op uiteenlopende muziekstijlen, waarbij aandacht wordt besteed aan o.a. timing, frasering en dynamiek.

 

Social Media

  

  

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden
© 2011 - 2023 Dansen & Sporten op Terschelling | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel