Kyra Meijer

Mijn naam is Kyra Meijer en ik ben een ervaren en gediplomeerd dans & sport docent. Sinds 2012 ben ik werkzaam op dit gebied en geef ik met veel plezier dans & sport lessen op het mooie eiland Terschelling.  

Mijn passie is om op een plezierige en vakkundige manier bezig te zijn met dans en sport. Hierdoor kan jong en oud rekenen op professionele en kwalitatief goede lessen. Een les is niet alleen leerzaam, maar ook een ontmoetingsplek voor mensen die dezelfde passie delen. Elke les bied ik de benodigde variatie, dynamiek, uitdaging en progressie. Dat iedereen zich welkom en prettig voelt in mijn lessen vind ik dan ook erg belangrijk. Daarom bied ik je een goede sfeer, heerlijke muziek, persoonlijke begeleiding en een fijne interactie. 

Van 2009 t/m 2012 studeerde ik aan de opleiding D ‘drive Artiest Dans (docent, choreograaf, danser). Hier heb ik mij mogen ontwikkelen in verschillende dansstijlen (modern, jazz, ballet, showmusical, hiphop), leerden we lesgeven, voor groepen mensen te staan, te performen en het maken choreografieën en voorstellingen. Daarnaast kregen we les in anatomie en voedingsleer. Tijdens deze opleiding heb ik stagegelopen bij verschillende dans, fitness & basisscholen en ben ik in 2012 afgestudeerd en gestart met mijn eigen bedrijf: Dansen & Sporten op Terschelling. 

Omdat het erg belangrijk is om als danser fit te zijn ben ik tijdens de opleiding ook erg geïnteresseerd en gemotiveerd geraakt om alles te weten te komen op het gebied van fitness & voeding. Nu, ruim 10 jaar later en verschillende cursussen, coaching trajecten en ervaringen op het gebied van fitness, afvallen, bulken, droogtrainen en intermittent fasting verder blijf ik mijzelf nog steeds elke dag ontwikkelen. Door veel wetenschappelijk onderbouwde content te lezen, podcasts te luisteren, cursussen te volgen, te blijven oriënteren en uitproberen. Niet omdat dit 'moet’ maar omdat ik het gewoon super interessant en leuk vind om daar mee bezig te zijn! 

Twee jaar geleden heb ik de moeilijke beslissing genomen om (tijdelijk) te stoppen met het geven van danslessen zodat ik mij volledig kon gaan focussen op de sportlessen en cursussen. Mijn liefde voor dans en sport is evengroot maar door de groei van het bedrijf en mijn drang om meer te leren was deze combinatie helaas te veel geworden. Ik kon hierdoor niet meer het maximale uit beide halen en moest daarom echt een keuze gaan maken. Dans is nog steeds één van mijn grote liefdes en zal zodra hier weer tijd en ruimte voor is zeker terugkomen in het lesaanbod! Want oh ja, dit mis ik zeker! Op dit moment geef ik met veel energie en plezier volop verschillende sportlessen (small group fitness, bootcamp, pilates & personal training).

 

Social Media

  

  

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden
© 2011 - 2022 Dansen & Sporten op Terschelling | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel