Kyra Meijer

Mijn naam is Kyra Meijer en ik ben een ervaren en gediplomeerd dans & sport docent. Sinds 2012 ben ik werkzaam op dit gebied en geef ik met veel plezier dans & sport lessen op het mooie eiland Terschelling.  

Mijn passie is om op een plezierige en vakkundige manier bezig te zijn met dans en sport. Hierdoor kan jong en oud rekenen op professionele en kwalitatief goede lessen. Een les is niet alleen leerzaam, maar ook een ontmoetingsplek voor mensen die dezelfde passie delen. Elke les bied ik de benodigde variatie, dynamiek, uitdaging en progressie. Dat iedereen zich welkom en prettig voelt in mijn lessen vind ik dan ook erg belangrijk. Daarom bied ik je een goede sfeer, heerlijke muziek, persoonlijke begeleiding en een fijne interactie. Iedereen is welkom in de lessen zowel eilanders als eilandgasten.  De lessen zijn geschikt voor elk niveau! Ongeacht geslacht, postuur, leeftijd of conditie. De lessen worden zo ingedeeld dat iedereen op zijn/haar niveau optimaal wordt uitgedaagd. Ben je hier lekker op vakantie dan kan je je aanmelden voor 1 of meerdere losse lessen.  

Van 2009 t/m 2012 studeerde ik aan de opleiding D ‘drive Artiest Dans (docent, choreograaf, danser). Hier heb ik mij mogen ontwikkelen in verschillende dansstijlen (modern, jazz, ballet, showmusical, hiphop), leerden we lesgeven, voor groepen mensen te staan, te performen en het maken choreografieën en voorstellingen. Daarnaast kregen we les in anatomie en voedingsleer. Tijdens deze opleiding heb ik stagegelopen bij verschillende dans, fitness & basisscholen en ben ik in 2012 afgestudeerd en gestart met mijn eigen bedrijf: Dansen & Sporten op Terschelling. 

Omdat het erg belangrijk is om als danser fit te zijn ben ik tijdens de opleiding ook erg geïnteresseerd en gemotiveerd geraakt om alles te weten te komen op het gebied van fitness & voeding. Nu, 11 jaar later en verschillende cursussen, coaching trajecten en ervaringen op het gebied van fitness en voeding verder blijf ik mijzelf nog steeds elke dag ontwikkelen. Want ook in de fitnessindustrie ben je nooit uitgeleerd. Dagelijks hou ik mij hier mee bezig door natuurlijk zelf te sporten, veel wetenschappelijk onderbouwde content te lezen, podcasts te luisteren, boeken te lezen en te blijven oriënteren en uitproberen.  Niet omdat dit 'moet’ maar omdat ik het gewoon super interessant en leuk vind om daar mee bezig te zijn. 

Twee jaar geleden heb ik de moeilijke beslissing genomen om (tijdelijk) te stoppen met het geven van danslessen zodat ik mij volledig kon gaan focussen op de sportlessen en cursussen. Mijn liefde voor dans en sport is evengroot maar door de groei van het bedrijf en mijn drang om meer te leren was deze combinatie helaas te veel geworden. Ik kon hierdoor niet meer het maximale uit beide halen en moest daarom echt een keuze gaan maken. Dans is nog steeds één van mijn grote liefdes en biedt ik daarom op dit moment aan in workshop vorm door dansdocenten van de wal.  

Op dit moment geef ikzelf met veel energie en plezier  verschillende sportlessen: small group fitness, bootcamp, pilates & personal training. Iedereen komt bij mij met een eigen doel en ik heb al veel mensen mogen begeleiden met prachtige resultaten. Denk aan vetverlies, spiermassa opbouwen of je gewoon weer lekker fit, gezond en happy voelen. En dat laatste vind ik het belangrijkst. Dan komt de rest vaak ‘ vanzelf ‘. 

Sowieso biedt regelmatige lichaamsbeweging veel verschillende voordelen. Spieropbouw, sterkere botten, gewichtsverlies of juist je gewicht in balans houden of aankomen in spiermassa. Daarnaast verbetert het de gezondheid van je huid, verlaagt het risico op chronische ziekten en heeft het een diepgaand effect op je mentale en emotionele gezondheid. 

Je wordt namelijk niet alleen lichamelijk sterker van fitness maar ook mentaal. Een van de meest lonende voordelen van een regelmatige fitnessroutine is het gevoel van eigenwaarde en zelfvertrouwen dat je ervan krijgt. Door regelmatig te sporten neem je de tijd bewust met jezelf bezig te zijn en echt iets voor jezelf te doen! Fitness is een goede manier van investeren in jezelf, je gezondheid, je geest en je lichaam. Zodra sporten een gewoonte wordt, groeit je zelfvertrouwen mee en zit je lekkerder in je vel. 

Vaak wachten mensen op motivatie om te gaan sporten / bezig te gaan met gezonder leven. Maar die motivatie komt niet vanzelf. Eerst zal je actie moeten ondernemen. En zodra je merkt wat het voor je doet dan ontstaat er motivatie.  

ACTIE -> RESULTAAT -> MOTIVATIE

Social Media

  

  

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden
© 2011 - 2022 Dansen & Sporten op Terschelling | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel